Björnparning vid gömslet

Gäst fotograferade björnparning

Björn parar sig

Foto: Martin Miskowicz

Det hör inte till vanligheten att få möjlighet att bevittna björn para sig, än mindre få möjlighet att bevara upplevelsen på bild. Det lyckades dock Martin Miskowizc som nyligen besökte oss med sin flickvän Amanda i helgen. Brunsten infaller ju på våren och vanligtvis är det en tid av jäkt och fart med snabba besök vid gömslet då driften att säkra artens framtid har prio framför andra delar utav björnlivet.

Men flera vårar har vi haft förmånen att ha mer områdesfasta björnar på plats och inledningsvis  rapporterades om tre björnar samtidigt vilket vi får gå tillbaka några år för att hitta. De förmodade björnungarna, som antagligen blir resultatet av detta möte, kommer om björnhonan överlever björnjakten att födas under midvintern 2021.

Som sagt det kan se enkelt ut på bild, men man skall veta att bara få möjligheten att se björn kräver sin man/ eller kvinna då det kommer till tålamod, förmågan att vara tyst, sitta stilla och bli en del utav livet vid den lilla myren. Vi har sedan mitten av April haft 100% björnträff vid gömslet, så hittills har alla gäster fått se björn och dessutom fotograferat björn. Dock skall man komma ihåg att detta är vilda djur så några garantier finns aldrig.

Tillfälle

Är du en spontan person så kan vi berätta att vi har ett reserverat datum som ombokats till annan tid, så plats finns i gömslet nu till helgen 5-7 Juni, varför inte fira nationaldagen i vårt björngömsle. 

Lämna ett svar

Up ↑

Upptäck mer från Björnsafari

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa