Naturfoto vid vårt björngömsle

Fototeknik

Ben och hans flickvän Sandra från Stockholm gästade vårat björngömsle på destination JärvsöHälsingland och den del utav destinationen som utgör Voxnadalen med närmaste centralort, Edsbyn.

Foto: Malin Carlsson, bjornsafari.com

Det var med stort intresse och nyfikenhet vi lämnade de tu i björngömslet efter en fin middag i Metervedkojan och en massa intressanta diskussioner.


Vi kunde också konstatera att den sociala distanseringen fungerade bra med stora distanser, och att denna resa i likhet med andra företagits med stor försiktighet, inga onödiga stopp på resan, och framförallt ingen kontakt eller besök på vår lokala ort, detta i kombination med vår sanering av produkter, emballage och lokaler, samt skyddsutrustning vi brukar för att höja säkerheten för oss själva men också våra besökare samt lokalbor. Både i och utanför vår verksamhet, tar vi höjd, och vi gör det tillsammans.

Vi upprepar: Tanka bilen full på din hemort, köp med dig fika att ha i bilen, samt matsäck för tiden i gömslet. Inga stopp på vägen där du kommer i kontakt med andra människor, håll god handhygien, tag gärna med rengöringssprit i bilen, alt tvål och vatten.

Åk direkt till mötesplatsen, inga besök i centralorten. Saknar du något löser vi det på plats. Tänk på att mötesplatsen (Världens största stol) kan besökas av andra, gå inte fram till någon för att prata, gå inte fram till oss då vi träffas, vi anvisar plats ni skall stå på under informationen. Vidrör inga ytor på platsen, det kan vara lockande att te x gå upp i stolen.

Du kan också om du är ute i god tid beställa tex smörgås, nötter godis för att ha i gömslet av oss, så får du detta levererat sanerat och klart vid ankomst och du kan enkelt swisha oss.

Känner du dig det minsta sjuk, eller har barn, alt annan anhörig i hushållet som visar symptom eller är konstaterad sjuk av Covid-19. Stanna hemma! Du behåller din bokning och vi flyttar din tid. Känner du symptom på plats, delge detta omedelbart, vi avbryter ditt besök men du behåller din bokning. Anser vi att du uppvisar symptom är det vårt ord som gäller! = omedelbar hemresa och du får ny tid för sittning. 

Läget just nu 24/5 

Vi får in rapporter om ökat smittläge i området, så följ våra instruktioner till punkt och pricka för din egen skull, och andras.

Våra direktiv gäller tills vidare (Och de är inte att tolka som rekommendationer)

 


Med det sagt och för att återgå till vår nyfikenhet då vi lämnade paret i björngömslet så baserades den på att Ben hade med en adapter som kopplar ihop mobiltelefonen med hans tubkikare.

Frågan infann sig! Hur kan resultatet egentligen bli och är skillnaden stor i förhållandet till att använda en systemkamera med tillhörande teleobjektiv som de flesta naturfotografer nyttjar? Bedöm själva.

Foto: Ben Said

mobilephoto

 

Lämna ett svar

Up ↑

%d bloggare gillar detta: