Hemester fortsätter att trenda

Björnskådning

Hemester, begreppet som trendat under ett par år och fått oss svenskar att i högre grad upptäcka det som finns på hemmaplan och aktiviteter och resmål är verkligen inget som saknas i vårt avlånga land. Här hos oss tar vi dig tillbaka till något av det svenskaste som finns, nämligen livet i skogen i traditionella skogsbygder där gran och fur samsas med vackra berg, sjöar och ett rikt djurliv. Här bor många, här arbetar många, här bor också björnen. (Som en känd björnguide presenterade området).

Här ges du möjligheten att ta ett steg tillbaka, finna lugnet och bli dig själv för en stund. Ett utav våra populäraste paket “Björnsafari” tar dig från via gastronomisk upplevelse direkt in i äventyret och en spännande väntan på björnen i enkel kojmiljö. Enkelt men ombonat, ett björngömsle som inte är tillrättalagt utan “på riktigt”. När du kommer härifrån kan du stoltsera med att du suttit i ett riktigt björngömsle och förhoppningsvis också både sett och fotograferat björn. Vistelsen avslutas med en kortare vandring med guide till ett riktigt björnide.

Sedan 2002 har alla kategorier av människor varit här, proffsfotografer, TV-team, radio och tv-journalister, amatörfotografer, familjer och ensamvargar, kameralösa betraktare, utländska turister, hemesterfirare, professorer och viltforskare, poliser och sjukvårdspersonal, direktörer, naturälskare, fågelskådare, jägare och präster , ja listan skulle kunna göras mycket längre. Kort sagt detta är en upplevelse för alla med någon beröringspunkt, intresse eller nyfikenhet för natur och vilda djur och i synnerhet längtan efter att få se en “Svensk” brunbjörn i det vilda.

Lämna ett svar

Up ↑

%d