Björnar i Sverige

Alla får se björn!

Låter det för bra för att vara sant? Ja det finns absolut inga garantier och varje år har vi naturligtvis besökare som av olika anledningar inte får se björn. I dessa falla är dessutom björn på plats i majoriteten av tillfällena, oftast fångade på vår egen fasta kamera eller att de ger sig till känna märkbart vid inlämning eller utlämning i gömslet. Sett över tid är chansen mellan 70-90% då vi ser tillbaka från 2002. 2021 avslutade vi säsongen på 94,6%

Björnar i Sverige
Foto: Mikael Fritzon Maj 2022.

Med vårt arbetssätt kan vi dock stolt presentera oss som den verksamhet som ger allra högst möjlighet att både se och få fotografera björn. Just nu ligger vi på 100% bland våra besökare från sista veckan i April fram till i dag den 31 Maj. Att sitta 2 istället för 1 dygn är verkligen en dealbreaker. En win win för alla. Björnarna störs i mindre omfattning, du får en kraftigt ökad chans att uppleva björn och miljön sparas.

Tiden i gömslet då? Är det inte drygt att sitta i 2 dygn? Det flera av våra ovana gäster reagerat på är att tiden försvinner rasande fort. Times fly som man säger. Du kommer in i gömslet sen eftermiddag sätter allt på plats och startar dina spaningar under tystnad och stillhet. Kväll blir till natt, är ni två så turas ni om och hålla koll på omgivningarna. Nästa dag är man ganska trött. På dagen kanske man äter lite tilltugg och passar på att vila, vips är det björntid igen och morgonen därpå dyker guiden upp och hämtar ut er ur gömslet.

Lämna ett svar

Up ↑

%d