Björn i Hälsingland

Nytt från vårt björngömsle! I skrivande stund gästar dessa två björnar vårt fotogömsle.

Vi får ju in många frågor till oss och den vanligaste är nog hur stor chans det är att se björn. Ja sett över alla dessa år sedan gömslet kom i gång i början av 2000-talet så är det 70-90% chans med variation. Vissa år har så många som 92% av våra gäster sett björn, tex 2020. Något år alla och vi har även varit ned på 70% och under det något enstaka år av dessa 18 år.

Just nu ligger vi på 100% sedan starten i April 2021 men… detta är trots allt vilda djur och mycket kan hända. Det vi vet helt säkert är att beteendet besökaren har i gömslet är helt avgörande för att lyckas, sen skall man ju ha lite tur också. Ju tystare Du är, ju mer fokuserad men samtidigt avslappnad Du är, ju mer tur får Du.

One thought on “Björn i Hälsingland

Add yours

  1. Ja precis som du skriver : det är ju faktiskt vilda djur och vi är ”på besök” i deras marker så vill dom inte komma fram så gör dom antagligen inte det! Men absolut, har man tur så …..

Lämna ett svar

Up ↑

%d