Boka årets björnsafari

Björnskådning

Bokningen öppen med de första bokningarna lagda redan i somras 2019, så skynda att boka den tid som passar dig bäst. Vi har kommit in i Februari och midvinter vilket betyder att nu är det dags för de björnhonor som väntar ungar, att föda.

Vanligtvis föds ungarna i vinteridet som i detta område oftast utgörs av ett grävt ide i gammalmyrstack, ett sk stack-ide. Men vi har också haft björnar som fött sina ungar under bar himmel i ett sk korg-ide bestående av pinnar, ris och mossa som bäddats direkt på backen enbart väderskyddat av trädkronor.

I området just nu ett mindre snötäcke i dalarna på ca 10-20 cm och mellan -2 till 0-gradigt. På höjderna desto mer snö och något kallare.

Vi startar sittningarna i 2:a veckan i April och är fullbokade fram till Maj perioden mitten av Juni har också börjat bokas på.

Boka på 073-8438556 eller maila oss under kontakt.

 

Björnskådning

Varg

I skogen finns förstås flera djur och långt ifrån alla idkar vintersömn. Till dessa hör tex vargen som är mycket aktiv i området. Vi lyckades fånga dessa vargspår ett tiotal meter från vårt kontor. Spåret mäter ca 11,5 cm mellan främre och bakre trampdyna, exkl klor. Detta spår är från en framfot.

Varg

2 thoughts on “Boka årets björnsafari

Add yours

Lämna ett svar

Up ↑

Upptäck mer från Björnsafari

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa